Joan Subirats
@subirats9
Ministre d’Universitats 
Catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, fundador i investigador a l’Institut de Govern i Polítiques Publiques (IGOP). És especialista en temes de governança, gestió pública i en anàlisi de polítiques públiques i exclusió social, així com problemes d’innovació democràtica i societat civil, temes sobre els quals ha publicat nombrosos llibres i articles. És director de diferents màsters i postgraus, com ara el Màster de Gestió Pública, el Màster de Polítiques Socials i el Postgrau en Economia social i cooperativa.

 


Nick Couldry
@couldrynick
Sociòleg dels mitjans i la cultura (Regne Unit)
Professor de Comunicació de Mitjans i Teoria Social a l’Escola d’Economia i Ciències Polítiques de Londres, i des del 2017 ha estat Professor Associat al Centre Berkman Klein per a Internet i la Societat de Harvard. És cofundador del lloc web www.tierracomun.net per fomentar el diàleg sobre el colonialisme de dades amb acadèmics i activistes d’Amèrica Llatina. Va liderar juntament amb Clemencia Rodríguez el capítol sobre mitjans i comunicacions a l’informe de 22 capítols 2018 del Panell Internacional sobre el Progrés Social: www.ipsp.org. És autor o editor de quinze llibres, inclosos The Mediated Construction of Reality (amb Andreas Hepp, Polity, 2016), Media, Society, World: Social Theory and Digital Media Practice (Polity 2012) i Why Voice Matters (Sage 2010). Els seus últims llibres són The Costs of Connection (amb Ulisses Ali Mejias, Stanford UP 2019), Media: Why It Matters (Polity 2019) i Media Voice Space and Power: Essays of Refraction (Routledge 2020).


 


Florencio Cabello 
@commontrad
Professor de Tecnologia de la Comunicació Audiovisual de la Facultat de Comunicació de la Universitat de Màlaga
Delegat sindical al Comitè d’Empresa de la UMA i fundador del JER. Col·laborador del centre social i cultural de gestió ciutadana, la Casa Invisible de Màlaga, on coordina l’àrea de Comunicació i Tecnologies de la Ulex (universitat lliure i experimental).


 


Andrea G. Rodriguez
@agarcod
Investigadora principal d’anàlisi de polítiques digitals de l’European Policy Centre
Abans d’incorporar-se a l’EPC, va ser investigadora principal de l’Observatori Global d’Intel·ligència Artificial Urbana del CIDOB (Centre d’Afers Internacionals de Barcelona). Ha ocupat càrrecs assessors al Fòrum Europeu de Ciberseguretat (CYBERSEC) com a membre del Comitè del Programa.


 


Geo Saura   
Serra Hunter Fellow en política educativa de la Universitat de Barcelona
Professor Ajudant a la Universitat de Granada (2018-2020), Investigador Postdoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona (2015-2018) i PhD internacional sobre polítiques i neoliberalisme, UGR i University of Roehampton (2012-2015), que va rebre el Premi Extraordinari a la millor Tesi Doctoral en Ciències Socials. És especialista en privatització, neoliberalització, capitalisme digital i filantrocapitalisme en política educativa, temes sobre els quals ha publicat nombrosos productes acadèmics. En aquests moments està analitzant noves formes de capitalisme digital i xarxes polítiques filantrocapitalistes a la política educativa global.


 


Simona Levi
@X_net_
Directora d’Xnet, coordinadora de Proposta per a una Digitalització Sobirana i Democràtica d’Europa
Directora de teatre, dramaturga, estratega tecnopolítica, activista i docent, el 2017 la revista Rolling Stone la va triar com una de les 25 persones que estan donant forma al futur. Des de 2018 dissenya i codirigeix ​​el Curs de Postgrau en Tecnopolítica i Drets a l’Era Digital, primer a la Universitat Pompeu Fabra i després a la Universitat de Barcelona. És iniciadora de projectes com Xnet – Institut per a la digitalització democràtica i els drets digitals – o 15MPARATO, que ha impulsat el cas Bankia i el cas de les targetes black que ha portat a la condemna de 65 polítics i banquers, entre els quals es troba l’exministre d’economia d’Espanya i expresident del Fons Monetari Internacional. És co-autora de diversos llibres, com ara «#FakeYou — Fake news i desinformació – Governs, partits polítics, mitjans de comunicació de masses, corporacions, grans fortunes: monopolis de la manipulació informativa i retallades de la llibertat d’expressió»; “Votar i cobrar. La impunitat com a forma de govern”; “Tecnopolítica, internet i r-evolucions” i “Cultura lliure digital – Nocions bàsiques per defensar el que és de tots”.


 


Roberto Cuillo
@robertocuillo
Cap de comunicació i estret col·laborador del prematurament desaparegut President del Parlament Europeu David Sassoli i staff del vicepresident del Parlament Europeu

 

 

Cecilia Bayo
@formatistica
Responsable de la unitat d’Educació d’Xnet 
Llicenciada en Humanitats i Màster en Història i en Formació del Professorat de Secundària, gran part de la seva trajectòria professional ha estat centrada en la comunicació dins l’àmbit editorial. És membre del grup de mares i pares col·laboradors d’Xnet per la democratització digital de les escoles.


 


Jen Persson
@TheABB
Directora i fundadora de l’ONG Defend Digital Me que fa campanya per la privacitat i els drets digitals dels nens a l’educació del Regne Unit i al sector públic en general
És col·laboradora actual del grup de treball de ciutadania digital del Consell d’Europa sobre Intel·ligència Artificial (IA) a l’educació. Va donar suport al Comitè del Conveni 108 en la redacció de les Directrius del Consell d’Europa per a la protecció de dades en entorns educatius adoptades el 2020. Més recentment, el 2022, Defend Digital Me va publicar un informe sobre l’aplicació i ús creixent de dades biomètriques a les escoles, The State de Biometrics 2022: una revisió de la política i la pràctica a l’educació del Regne Unit.


 


Inga Klas
Membre d’Unsere Digitale Schule (Alemania)
Treballadora del sector informàtic com a dissenyadora d’experiència d’usuari i defensora del disseny centrat en l’usuari.


 


Christian Landgren
@landgren
CEO i fundador d’Iteam, una agència d’innovació digital de tecnologia a Estocolm i Gothenburg
Cofundador del moviment ciutadà obert Öppna skolplattformen i cofundador de la col·laboració logística oberta de IA Predictive Movement. Un dels perfils tecnològics més influents de Suècia i un dels millors programadors de Suècia segons IDG. Conferencista TEDx i membre del jurat internacional en les competències d’innovació més grans del món que es fan anualment a la Xina.

 


Arnau Monterde
@ArnauMonty
Director d’Innovació Democràtica a l’Ajuntament de Barcelona
És responsale de la plataforma decidim.barcelona i coordinador del projecte decidim.org. També ha impulsat el projecte del Canòdrom- Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona. Va ser coordinador del projecte tecnopolitica.net a l’nternet Interdisciplinary Institute (IN3-UOC). Forma part de diferents programes i projectes sobre drets digitals, programari lliure, sobirania tecnològica i innovació democràtica a l’era digital. És doctor en societat de la informació i el coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya.

 


Pau González
@paugv87
Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona
Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració. Va ser Conseller Tècnic d’Horta-Guinardó al mandat 2015-19,  va presidir el Consell de Joventut de Barcelona i va ser secretari general del Moviment Laic i Progressista.


 


Paula Boet
Representant del Comissionat d’Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona
És graduada en Filosofia, Política i Economia i especialitzada en ciutadania, drets humans, ètica i en l’impacte social de les noves tecnologies. A l’Ajuntament de Barcelona treballa en projectes de drets digitals, ètica i inclusió digital i coordina la els projectes de la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals, una xarxa de més de 50 ciutats i organitzacions de tot el món que treballen per una transició digital basada en drets.

 


Valerie Steeves
@ValSteeves
Professora titular del Departament de Criminologia de la Universitat d’Ottawa (Canadà)
La seva principal àrea de recerca se centra en l’impacte de les noves tecnologies en els drets humans. Com a investigadora principal del projecte de recerca Young Canadians in a Wired World de MediaSmart, fa un seguiment de l’ús dels nous mitjans per part dels joves des de 1999. També co-dirigeix el Projecte eQuality (amb Jane Bailey), una associació d’investigadors, educadors i defensors, grups de la societat civil i responsables polítics que estiguin interessats a examinar l’impacte de la creació de perfils comercials en línia en les identitats i les relacions socials dels nens. El seu joc educatiu Sense and NonSense va guanyar el primer premi anual a l’Excel·lència en l’educació en relacions racials de la Canadian Race Relations Foundation l’any 1998 i el seu joc Privacy Playground va rebre la medalla de bronze al Concurs de premis creatius Summit 2006, una competició internacional que involucrava milers de d’entrades de persones de 26 països.

 


Leonie Haimson
@leoniehaimson
Responsable de Parent Coalition for Student Privacy (EUA)
La fundadora i la copresidenta de l’organització, Leonie Haimson, va ser mare d’alumnes d’escoles públiques durant 15 anys. Va rebre el premi John Dewey de la Federació Unida de Professors el 2007, va ser nomenada una de les “heroïnes de la família” de Nova York per la revista NYC Family Magazine el 2009 i va ser guardonada com a “Extraordinària defensora dels nostres fills” per Advocates for Justice el 2012. ADD: El 2014, va rebre el premi “Parent Voice” de Parents Across America pel seu treball per derrotar inBloom i protegir la privacitat dels estudiants. El 2015, va ser nomenada una de les deu persones més influents en tecnologia educativa per la revista Tech and Learning.

 


Jason Kelley
@JGKelley
Director associat d’activisme i estratègia digital de l’Electronic Frontier Foundation (EUA)
És estratega digital a l’equip d’activisme d’EFF, on codirigeix el treball de privacitat dels estudiants d’EFF, centrant-se a protegir la privacitat dels joves i expandir els seus drets digitals. Abans d’unir-se a EFF, Jason va gestionar l’estratègia de màrqueting i el contingut d’una empresa de programari que ajuda els no programadors a aprendre a codificar i les analítiques de publicitat i màrqueting per a una startup de préstecs estudiantils. Jason va rebre la seva llicenciatura en anglès i filosofia a la Kent State University i un M.F.A. en escriptura creativa de la Universitat del Sud.
 

 

Juliana Raffaghelli 
@JulianaR71
Grup de recerca en Educació i ICT de la UOC
Professora en Metodologia de la Investigació Educativa per la Universitat de Pàdua.
Ex investigadora principal del projecte “Ecologies d’Aprenentatge Professional per a Beques Digitals: Suport a la professionalitat per a la Modernització de l’Educació Superior” (“Ecologies de l’aprenentatge per a la Professió Acadèmica a l’era digital: al voltant de la modernització de l’educació superior”), finançat pel Ministeri de Ciència, Tecnologia i Universitat d’Espanya en el marc del programa “Ramon y Cajal” (2018-2023), a la Universitat Oberta de Catalunya. Membre del grup de suport al Rectorat de la Universitat de Pàdua per al seguiment de l’acció Docent Innovadora.


 


Ignasi Labastida
@ignasi
Líder del projecte de Creative Commons
Doctor en Física per la Universitat de Barcelona. Responsable de la Unitat de Recerca i Innovació del CRAI de la Universitat de Barcelona on dirigeix l’Oficina de Difusió del Coneixement. Des de l’any 2003 és el líder del projecte de Creative Commons a l’Estat Espanyol.


 


Gema Santos 
@gsantoshe
Doctora en Informació i Comunicació per la Universitat de Barcelona
Professora de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals, des del 2015, dirigeix el grup d’experts a Knowledge Resources de l’European Association of Distance Teaching (EADTU) i, des del 2017, coordina l’acció 6 sobre recursos educatius oberts del Grup de treball de Repositoris de REBIUN.


 


Javiera Atenas
@jatenas
Doctora en Educació i professora en el centre d’excel·lència per a la docència universitària de la Universitat de Suffolk
És investigadora associada al grup DIDPATRI de la Universitat de Barcelona, i Senior Fellow de l’Acadèmia Britànica d’Educació Superior. La Javiera té una llarga trajectòria docent i de recerca en temes d’obertura al coneixement i ha  treballat a Europa, Amèrica Llatina i a l’Orient Mitjà assessorant governs, organismes internacionals i universitats en temes de polítiques i desenvolupament curricular en educació, ciència i dades obertes. Actualment col·labora amb l’equip d’educació oberta de la UNESCO en temes de desenvolupament de polítiques d’educació en obert.


 



Paola Corti
@paola5373
European Network of Open Education Librarians (ENOEL)
Dóna suport a la comunitat bibliotecària per implemenar les recomancions de la UNESCO sobre recursos educatius en obert (OER). Treballa al Politecnico di Milano com a project manager i dissenyadora instruccional; treballa en projectes internacionals, disseny i desenvolupament de MOOC, i desenvolupament de cursos professionals per a professors i investigadors, principalment sobre Educació en obert i pedagogies innovadores. És facilitadora dels cursos de certificació de Creative Commons, i està totalment implicada en la implementació de la recomanació de la UNESCO sobre OER. La Paola ha treballat en l’educació a distància des de 1998 i és una defensora apassionada de l’Educació en obert. A la seva feina intenta enllaçar la justícia social amb l’Educació en obert. Intenta connectar la comunitat educativa amb les biblioteques per assolir més accés obert a l’educació

 


Álvaro Pablos
@arpablos

Cap de Servei de Tecnologies de l’Educació de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa de la Consellería d’Educació i Ocupació Junta d’Extremadura
Enginyer en Informàtica i professor de Sistemes i Aplicacions Informàtiques. Els seus primers contactes amb els entorns virtuals d’ensenyament-aprenentatge van ser com a tècnico informàtic en el Campus Virtual de la Universitat d’Extremadura. Després del seu pas per la universitat va ser docent de Formació Professional i posteriorment es va integrar en el Grup de Programari Educatiu d’Extremadura, oferint suport al projecte eXeLearning.


 


Artur Serra
@arturserra
Director adjunt de la Fundació i2cat i director de recerca de Citilab
Els seus dos objectius de recerca són: l’alta tecnologia com a epistemologia post-científica i la tecnoantropologia com a alta tecnologia social. Va obtenir el doctorat. Llicenciat en Antropologia Cultural a la Universitat de Barcelona l’any 1992, després de fer un treball de camp de tres anys a la Carnegie Mellon University, fent un treball de camp etnogràfic sobre la “Cultura del Disseny” d’aquesta universitat americana, especialment la seva School of Computer Science.


 


Alexis Kauffmann
@framaka
Departament d’Educació Digital del Ministeri d’Educació de França
Des de 2021 és el responsable de projectes de programari i recursos educatius oberts del Departament d’Educació Digital del Ministeri d’Educació de França. Professor de matemàtiques i activista del programari lliure, l’any 2001 va fundar Framasoft, una de les principals comunitats de promoció i difusió del programari lliure i la cultura lliure a França.


 


Ismael Peña-López
@ictlogist
Director de l’Escola de l’Administració Pública de Catalunya
Va ser director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya (2018-2021) i professor de la Facultat de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya (2005-2018).

 


Fernando Posada
@fernandoposada
Coordinador TIC en el CEIP. Costa Teguise-Lanzarote
Fa anys que treballa amb ordinadors en diferents àmbits del món educatiu. Actualment exerceix docència al CEIP Costa Teguise, investigant i gaudint de l’ús educatiu de les tecnologies de la informació i la comunicació amb l’alumnat a peu d’aula. Des del 2008, porta un bloc amb la vocació de compartir amb la resta de la comunitat educativa alguns temes i receptes sobre l’ús educatiu de les tecnologies.

 


Francisco Vico Vela
Catedràtic d’intel·ligència artificial de la Universitat de Màlaga
Científic i enginyer, catedràtic d’intel·ligència artificial a la Universitat de Màlaga. Com a investigador, Vico ha creat i dirigit els grups de recerca en Biomimètica i EdTech a la Universitat de Màlaga i ha fundat diverses empreses com a emprenedor. El seu treball és conegut per utilitzar computació evolutiva al camp de la composició algorítmica i el disseny industrial, aportant el component innovador de l’evolució a la creació artística.

 


Annika Richterich
@anniric
Professora assistent de Cultura Digital de la Universitat de Maastricht (Països Baixos)
La investigació interdisciplinària d´Annika explora les pràctiques socials que sorgeixen en interacció amb la tecnologia digital. Ha treballat i col·laborat amb comunitats expertes en tecnologia, amb interessos una mica “geeky”: entre ells, hackers i creadors. Durant una beca Marie S. Curie a la Universitat de Sussex (Regne Unit; 2019-2021), va realitzar una investigació qualitativa sobre hackers i makerspaces en particular. Escriu sobre cultures i comunitats digitals, especialment pel que fa a l’aprenentatge i l’experiència, la diversitat i els grups marginats, l’ètica i la datificació. Annika va estudiar sociologia a la Universitat d’Auckland (Nova Zelanda) i economia dels mitjans a la Universitat de Siegen (Alemanya), on també va completar el seu doctorat el 2012.


 


Digna Couso
@DignaCouso
Professora del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals i directora del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona
Llicenciada en física i doctora en didàctica de les Ciències. Responsable de docència de formació inicial per a professors de primària i secundària en els nivells de grau i màster, respectivament. És la directora del CRECIM (Centre de Recerca en Ciències i Educació Matemàtica) i cap de la Unitat d’Educació Científica del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències, des del 2015. Forma part del grup de recerca consolidat ACELEC i, anteriorment, IP (2015-2017) del grup de recerca TIREC, reconegut i finançat ininterrompudament des de 1995 per l’AGAUR.


 


Martin Dougiamas | Moodle
@moodle / @MoodleMootAU
Fundador i CEO de Moodle
És el fundador i director general del projecte de programari de codi obert Moodle que va iniciar el 1999. La plataforma Moodle consta de diversos productes, però el més conegut és Moodle LMS, que permet als educadors de tots els sectors crear espais educatius privats en línia , plens d’eines per a l’aprenentatge col·laboratiu. Té una formació acadèmica variada, amb múltiples títols de postgrau en Informàtica i Educació, dos doctorats honorífics i és membre de múltiples consells d’administració a tot el món.
Continua investigant com la tecnologia de l’educació oberta pot donar suport a l’ensenyament i l’aprenentatge de manera oberta i humana, amb un gran interès per ajudar a produir una generació que pugui complir els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. També forma part del consell d’Open Education Global i és el fundador d’Open Edtech Association..


 


IsardVDI
@isard_vdi
És una emrpesa jove, especialista en integració de sistemes informàtics i programació
El seu equip té experiència tant en el desenvolupament com en el desplegament de solucions de programari lliure. Han estat professors i responsables de la infraestructura informàtica de l’Escola del Treball durant més de 12 anys, un institut de referència en formació professional i ús del programari lliure amb més de 2500 alumnes.


 


3iPunt
@tresipunt
És un grup de joves professionals amb més de quinze anys d’experiència al món del Programari Lliure 
El 2020 es converteixen en el primer Premium Partner de Moodle d’Espanya, partners d’AWS i membres de l’IMS Global Learning Consortium. La qualitat del treball va ser reconeguda pel govern de la Generalitat de Catalunya amb la qualificació I+O.


 


Xnet
@X_net_
Institut per a la digitalització democràtica
Xnet és una xarxa d’activistes i especialistes que proposa solucions avançades en diferents camps relacionats amb els drets digitals i l’actualització de la democràcia al segle XXI. 
Treballen en temes com la llibertat d’expressió i el dret a la informació; la privacitat de les dades de la ciutadania, la auditabilitat dels algoritmes i mecanismes efectius de transparència, participació i control ciutadà de el poder; la cultura i el coneixement lliures, la neutralitat de la xarxa i la lluita contra els monopolis de drets d’autor; la lluita contra la corrupció i, en definitiva, la defensa i l’ús tecnopolític d’internet per a l’empoderament ciutadà, la justícia i la transformació democràtica i social.


 


Free Software Foundation Europe
@fsfe
La FSFE ajuda els individus i les organitzacions a entendre la manera com el Programari Lliure contribueix a la llibertat, la transparència i l’autodeterminació
Aquesta augmenta els drets dels usuaris abolint les barreres en l’adopció del Programari Lliure, animant la gent a utilitzar i desenvolupar Programari Lliure i aportant recursos per permetre a tothom promoure més el Programari Lliure a Europa.


 


Big Blue Button
@bigbluebutton

BigBlueButton és la única aula virtual de codi obert del món
L’objectiu del projecte és crear un món on cada estudiant pugui aprendre d’un gran professor. Iniciat en una universitat canadenca, BigBlueButton ha estat dissenyat a Moodle Cloud, Canvas, Sakai, D2L, Jenzabar i Schoology i està disponible en 55 idiomes, fet que el converteix en l’aplicació d’aula virtual preferida en més del 75% de les plataformes LMS mundials.


 


Etherpad Foundation
@EtherpadOrg
Un editor en línia de codi obert altament personalitzable que ofereix edició col·laborativa en temps real (Regne Unit, Canàries)
Etherpad és un projecte de codi obert. Moltes persones apassionades s’han unit i han contribuït voluntàriament amb cada part d’aquest projecte. Etherpad és un editor col·laboratiu en temps real basat en la web. Permet a diversos autors editar un document de text simultàniament i veure tots els que participen en les edicions en temps real, amb la possibilitat de mostrar el text de cada autor en un color diferent. També hi ha una finestra de xat a la barra lateral per permetre la comunicació directa. El programari es va llançar el novembre de 2008. Google el va adquirir el desembre de 2009 i el codi font es va publicar com a codi obert a finals d’aquell mes. La Fundació Etherpad coordina el desenvolupament del sistema.


 


Maadix
@MaadiXnet
Sobirania digital en les eines quotidianes
Les persones que integren l’equip de MaadiX fa anys que treballen en la defensa del dret a la privacitat de les comunicacions, la seguretat digital i la llibertat d’informació. La impulsora de MaadiX s’ha encarregat durant més de 10 anys de solucionar els reptes tecnològics en projectes de l’àmbit activista per a la defensa dels drets digitals, aconseguint que les eines de treball en línia fossin àgils, constantment actualitzades i alhora que garantissin l’autonomia de funcionament, la seguretat de les dades i la privacitat de les persones actives en els projectes.


 


eXO
@EXarxaOberta
Expansió de la xarxa oberta
Projecte comunitari, recollit en forma d’associació per l’autoproveïment i promoció de serveis d’internet i vinculats, basats en comuns. Amb una mirada ecologista, democràtica, inclusiva i tecno-humanista. Fomentem l’accés UNIVERSAL a internet i el seu coneixement. A tal fi participem a guifi.net i resta al registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya, així com a operador de telecomunicacions a la CNMT i membre del RIPE, entre d’altres. Fem xarxa!


ArsGames
@ArsGames
15 anys impulsant la transformació social amb tecnologia combinant art, pedagogia, filosofia i acció política
Promou i gestiona projectes de caràcter cultural relacionats amb els videojocs i les noves tecnologies a la cruïlla entre art, pedagogia, investigació científica, inclusió digital i participació ciutadana.